Keresés

Príma Rádió

stream
Itt vagy: Kezdőlap » Hírek
Hírek

Kétszázmillió forintos keretösszeggel a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására hirdet pályázatot a Nemzetpolitikai Államtitkárság – közölte Potápi Árpád János kedden budapesti sajtótájékoztatón – írja a Krónika. Az államtitkár ismertette: 2019. április 30-ig megvalósuló programokra pályázatonként legfeljebb kétmillió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A pályázathoz nem szükséges önrész, a támogatott programok lehetnek például a téli szünetben megvalósuló gyermektáborok, iskolai felkészítő programok, Márton napi, adventi vagy farsangi rendezvények. A pályázatok benyújtásának határideje október 31. Pályázatot a 2017. január 1-je előtt bejegyzett, a Magyarországgal szomszédos országok valamelyikében adószámmal rendelkező civil szervezetek, egyházi jogi személyek és vállalkozók nyújthatnak be. A részletes pályázati kiírás megtalálható a www.bgazrt.hu, a www.nemzetiregiszter.hu, valamint a www.kulhonicsaladokeve.kormany.hu oldalon.

2018. október 17. szerda, 14:29

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az "Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért" elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, holnap délelőtt világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre. A kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult és napjainkra nem csak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt. Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni". A kezdeményezéshez a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz plébánia közössége is csatlakozik, így tehát hívják a gyermekeket, a szülőket és pedagógusokat október 18-án, csütörtökön du. 4 órától a plébániatemplomba, hogy imádkozzák közösen a rózsafüzért. Arra bátorítanak mindenkit, hogy vigyen rózsafüzért mert a közös imádság előtt ünnepélyesen megáldják azokat. Akinek nincs rózsafüzére, az imaalkalom előtt lehetősége lesz vásárolni az újságárus asztalnál.

2018. október 17. szerda, 14:28

Mézünnep lesz Székelyudvarhelyen

Október 19. és 21. között ismét mézünnep lesz Székelyudvarhelyen. Az Örösi Méhészegylet péntek délután öt órára hirdetett gyülekezőt a Városháza Szent István-termébe, majd 3/4 6-kor mézszentelésre várják az érdeklődőket a barátok templomába.- írja a Székelyhon portál. Látványos fáklyás felvonulással végigmennek a Kossuth Lajos utcán a résztvevők, majd megkoszorúzzák a méhészegylet emléktábláját. A felvonuláson részt vesz Magyarország idén megválasztott mézkirálynője, Lesti Kitti is. A körmenet után a Patkóban mézlovagavatás lesz: az Örösi Méhészegylet 4 új tagot fogad köreibe. Szombaton reggel 9 órakor Gálfi Árpád polgármester megnyitja a vásárt a Márton Áron téren, majd fél 11-kor szakmai előadások lesznek a Városháza Szent István-termében. Vasárnap 10 órától délután 5 óráig tart nyitva a mézvásár. A közelmúltban egyébként az udvarhelyi méhészek a város több tanintézetébe is ellátogattak, és rmézjegyeket osztottak ki. A becslések szerint 300–400 kilónyi mézet ajándékoznak majd a gyerekeknek a mézes napokon. Azok is kapnak ajándékot, akik a vásár ideje alatt mézes versikékkel, énekekkel lépnek fel – mondta Szőcs Levente szervező.

Változik az ügyfélfogadás Mindenszentek napján. Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala értesíti a városlakókat, hogy 2018. november 1-én, Mindenszentek napján, 8-12 óra között fogadjuk az ügyfeleket a városházán. Felhívják a lakók figyelmét, hogy az anyakönyvi hivatal telefonszolgálata működik a munkaszüneti napokon is, ezen kizárólag halotti bizonyítványok kibocsátását lehet kérni. A halotti bizonyítványok igénylésére a 0266-218145-ös telefonszámon, vagy a Városháza portáján lehet bejelentkezni.

2018. október 16. kedd, 13:00

Megrongálták az új játszóteret

„Alig egy hete számoltunk be arról, hogy városunk egy teljesen új építésű, korszerű, modern játszótérrel gazdagodott a Kipi-Kopi Napközi udvarán. A jelenlegi városvezetés kiemelt figyelmet fordított az elmúlt időszakban is városi játszótereink felújítására, valamint újak építésére. Célunk az volt, hogy a megépült játszóteret ne csak a napközis gyerekek használhassák, hanem a város kisgyerekes családjai is ellátogathassanak, kikapcsolódhassanak ezen a helyen. Sajnálattal szereztünk tudomást arról, hogy a játszótér számos játékeleme és felülete a nem rendeltetésszerű használat miatt eltört,megrongálódott „-írja a hivatal sajtóosztálya. A füves, öntözőrendszerrel felszerelt felületek NEM KERÉKPÁROZÁSRA épültek, valamint a játékelemeken is szerepel a TERHELHETŐSÉG, SÚLYHATÁR, ami a 2-8 éves korosztály kikapcsolódására rendeltetett. Ezúton is felhívják a városlakók figyelmét arra, hogy a Kipi-Kopi játszótere hétköznapokon 16,00-19,00 óra között használható a székelyudvarhelyi kisgyerekes családok által, csakis szülői felügyelet mellett, kizárólag 8 évnél fiatalabb gyerekek használhatják a játékelemeket. A játszótér ebben az évben hétvégeken zárva lesz! Kérik a városlakók felelős együttműködését, a szabályok betartását, valamint a közösség számára épült tereink, eszközeink rendeltetésszerű használatát!

1. oldal / 1476
Ma 2018. október 18., csütörtök, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.

Valutaárfolyamok

Hozzászólások