Keresés

Príma Rádió

stream
Itt vagy: Kezdőlap » Hírek
Hírek

Szt.Erzsébet gyűjtést szerveznek az otthoni beteggondozás fennmaradásáért a katolikus templomokban. A Gyulafehérvári Caritas áldozatos munkával évtizedek alatt építette ki otthoni beteggondozó szolgálatát, amelynek tevékenységét ahelyett, hogy támogatná, az utóbbi időben inkább ellehetetleníti a következetlen állami támogatói rendszer és a nem megfelelő jogszabályozás. Ezért minden kis forrás szükséges, hogy munkánkat folytatni tudjuk, így ebben az évben a betegek megsegítésére, az őket támogató otthoni beteggondozó szolgálat fennmaradására kérjük az adományokat- írják a felhívásban. A gyulafehérvári főegyházmegyének a Caritas szervezete minden évben, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez közel eső vasárnap szervez gyűjtést. Adományozhatnak november 18-án, jövő vasárnap Erdély templomaiban, illetve adományaikkal megkereshetik a helyi Caritas-képviseleteket vagy befizethetik a Gyulafehérvári Caritas adománygyűjtő bankszámlájára. Segítsünk együtt a betegeken- olvasható a Caritas honlapján.

Aki olyan filmeket szeretne látni, amelyeket sem moziban, sem televízióban nem lehet látni még, sőt az internetről sem lehet letölteni, annak ott a helye a szerdán kezdődő Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, amelyen nem csak mozikörülmények közt lehet filmezni: alkotókkal is lehet találkozni, valamint a jó filmek mellé igazi zenei csemege is jár- olvasható a Székelyhon portálon. A marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál az ország legrégebbi filmfesztiválja, amely idén is több száz filmet kínál a november 7–11. között zajló szemlén. A program része a rövidfilmek versenye: idén 70 országból 1050 alkotást neveztek a fesztiválra, amelyből végül 24 ország 48 rövidfilmje került be a versenyprogramba, ezeket lehet megnézni a marosvásárhelyi Kultúrpalotában a csütörtöki és pénteki nap folyamán, valamint szombaton délelőtt –mondta Sipos Levente fesztiváligazgató, aki rámutatott, két-három vásárhelyi, kolozsvári filmes alkotása is versenybe száll.

2018. november 06. kedd, 09:12

Kulturális eseménynaptár készül

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Ügyvezető Elnöksége, a Communitas Alapítvány és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, az elmúlt évekhez hasonlóan, a 2019-es esztendő elején is kiadja a kulturális eseménynaptárt. Felkérik a romániai magyar civil szervezeteket, hogy november 30-ig küldjék el a jövő évre tervezett kulturális rendezvényeik adatait. A kiadványt szeretnék december közepéig nyomdába küldeni annak érdekében, hogy január elején már megjelenhessen. Kérik, tartsák be a határidőt. A kiadványt továbbítani fogják a jelentősebb belföldi és külföldi civil szervezeteknek, intézményeknek, támogatóknak, akik figyelemmel kísérik a romániai magyar kulturális életet. További információkat e-mailben vagy telefonon kérhetnek, a 0743-937564-es telefonszámon, munkanapokon 9-17 óra között. Kapcsolattartó személy: Szabó Mónika.

2018. november 06. kedd, 09:10

Elsősegély képzés indul

Elsősegély képzés indul Székelyudvarhelyen. A Gyulafehérvári Caritas szervezésében sorra kerülő képzést elsősorban kisgyermekes szülőknek ajánlják illetve valamennyi balesetveszélyes munkakörben dolgozó személy számára, továbbá mindazon személyeknek, akik szeretnék tudni, hogy mi a teendő az orvos és mentő megérkezéséig, és akit érdekelhet az elsősegélynyújtás. A képzés során érintett témák: vérzéscsillapítás, fagyás és égési sérülések ellátása, törés, ficam, rándulások rögzítése, eszméletlen beteg ellátása, eszköz nélküli újraélesztés, hogyan, mikor, miért hívjunk mentőt? A képzés nem igényel előképzettséget. Előadók a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársai. A képzés végén a résztvevők, részvételüket igazoló oklevelet kapnak. Jelentkezni hétköznaponként 9:00-16:00 óra között a 0732-830.150-es telefonszámon lehet vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen november 13-ig.

2018. november 05. hétfő, 11:42

Kútmocsár fórum- pénteken

Székelyudvarhely Megyei Jogú Város egy zonális urbanisztikai tervet rendelt meg a Kútmocsár övezet újragondolására, melyet a csíkszeredai Arhitectura Kft. készített el, és amelyet a szeptember 11-én tartott, előző lakossági fórumon mutattak be. Az urbanisztikai terv témája: újraparcellázás, infrastruktúra létrehozása, a Kipi-Kopi napközi új bejáratának kijelölése, valamint az Árpád patak vizének és az esővíz elvezetésének jelenlegi helyzete és megoldása. Értesítik a bethlenfalvi lakókat, hogy a KÚTMOCSÁR urbanisztikai terv kapcsán a további teendőkről, valamint a parcellázási dokumentumok aláírásáról szóló lakossági fórumot november 9-én (pénteken) 17 órától tartják a Bethlenfalvi Művelődési Házban. Amennyiben tulajdonosi minőségükben érintettek, kérjük jelenjenek meg ezen a fórumon.

10. oldal / 1491
Ma 2018. december 12., szerda, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

Valutaárfolyamok

Hozzászólások