Keresés

Príma Rádió

stream
Itt vagy: Kezdőlap » Hírek
Hírek

A hátrányos helyzetű övezetekben gazdálkodó tejtermelők január 21-dikéig igényelhetik a támogatást az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból, hívja fel a gazdák figyelmét a Hargita Megyei Agrárkamara. A támogatás minimum 2, maximum 15 fejőstehén után igényelhető, melyek bizonyítottan legalább egyszer ellettek. Egy fejőstehén után 250 eurót kaphat a gazda. A kérelmeket a Hargita Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez kell benyújtani. A helyszíni vizsgálódásokat március 10-dikéig bonyolítják le, a támogatást június 30-dikáig folyósítják. Bővebb felvilágosítás kérhető a Hargita Megyei Agrárkamaránál a 0745-327.961 telefonszámon.

2011. január 06. csütörtök, 13:22

Februárban drágulhat a kenyér

Februárban mintegy 12-15 százalékkal drágulhatnak a péktermékek az őszi hónapok búzaexportja miatt, állítja Viorel Matei, a hazai mezőgazdasági termelőket tömörítő föderáció elnöke. Románián kívül minden európai ország korlátozta búzaexportját, tudva azt, hogy 2010 gyenge termést eredményezett. Románia volt az egyetlen ország az Európai Unióban, mely saját termelésének felét külföldön értékesítette, miközben nyilvánvaló volt, hogy legalább 2 millió tonna szükséges a sütőipari és vetőmagmennyiség biztosításához. Ezért az ország mára már importra szorul mind a búzából, mind a kenyérlisztből. A szakember szerint a sütő és malomipari termékek mellett ugyanilyen a helyzet más alapélelmiszer gyártók esetében is, így a kenyér mellett hamarosan a cukor, a szárnyasok és a sertéshús ára is emelkedni fog.

2011. január 06. csütörtök, 13:18

Csökkent a légúti megbetegedések aránya

Az Országos Járványügyi Felügyelet jelentése szerint 2010. december 27-e és 2011. január 2-a között 5,7%-kal csökkent a légúti megbetegedések aránya: országszerte közel 53 ezer megbetegedést jelentettek és a beutalásra szorulók száma is csökkent - közölte az Egészségügyi Minisztérium.  Ugyanezen időszakban az ország területén nem voltak influenza- vagy egyéb járvány-gócpontok. 3 esetben izoláltak influenza-törzset, egy A és két B típusút, minden esetben felnőtt betegeknél, akik jó általános, komplikációmentes állapotban voltak.  Az Egészségügyi Minisztérium influenza elleni ingyenes oltáskampánya folytatódik: 2011. január 2-ig több mint egymillió 58 ezer személy kapta meg a vakcinát, a beoltottak fele 65 év feletti.

A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal a Székelyudvarhelyi Sportért Alapítvánnyal közösen első alkalommal szervezi meg a Székelyudvarhelyi Sportgálát. A rendezvény keretében többek közt városunk legjobb, országos, valamint nemzetközi versenyeken dobogós helyezést elért ifjúsági és felnőtt csapatait, egyéni sportolóit, valamint szabadidős sportrendezvények szervezőit díjaznák. Éppen ezért felhívják a lakosság figyelmét, hogy javaslataikat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre juttathatják el. Ugyanakkor fel kell tüntetni a javasolt személy csapatának nevét, sportágát, az egyesület, klub nevét, címét, melynek keretében a versenyeken részt vett, valamint a 2010-es évben elért eredményeket. A javaslatokat január 17-ig várják.

1506. oldal / 1506
Ma 2019. szeptember 21., szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Hozzászólások