Keresés

Príma Rádió

stream
Itt vagy: Kezdőlap » Hírek
Hírek
2018. december 10. hétfő, 14:28

Lesz 100 kilométer autópálya

Még az idén elkészül a beígért 100 kilométer autópálya, amennyiben ez nem történik meg, akkor menesztik tisztségéből a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság vezetőjét. Ezt Viorica Dăncilă miniszterelnök jelentette ki, hozzátéve, hogy 100 kilométernyi sztráda építését vállalták erre az évre, és teljesíteni akarják ígéretüket. A miniszterelnök szerint januárban győztest hirdetnek a Ploieşti-Comarnic-Brassó sztrádaszakasz kivitelezésére kiírt versenytárgyaláson, illetve a többi autópálya építését is nagy figyelemmel követik.

2018. december 10. hétfő, 14:25

Halálos késelés volt a Budvár utcában

Tömegverekedés volt vasárnap este a Budvár utcában, egy ember meghalt, több személy pedig súlyos sérülésekkel vittek a kórházba.

A Székelyhon napilap információi szerint a helyszínre riasztott rendőrök is veszélyben voltak, de végül sikerült szétválasztaniuk a tragédiába torkolló verekedés résztvevőit. A rendőrséget 17 óra után riasztották, a Budvár utcában több mint hatvanan vettek részt a konfliktusban. A mentők öt sérültet vittek kórházba szúrt és vágott sebekkel, ám közülük egynek már nem lehetett megmenteni az életét.

A konfliktus két ugyanabban a tömbházban lakó család között robbant ki, a gyilkosségig fajuló tömegverekedés két tömbház előtt történt. A két család férfitagjai botokkal, lapátokkal verekedetek, a konfliktus hevében egy 21 éves fiatalember ágyékon szúrt egy 42 éves férfit, akit kórházba vittek a mentők, de este hét óra körül a vérveszteség miatt meghalt. A gyilkosság gyanúsítottját őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezését kérték. Információink szerint a véres konfliktus indítéka egy szerelmi szál lehetett.

A rendőrség elindította a nyomozást, a kihallgatások megkezdődtek.

2018. december 10. hétfő, 14:24

Nem a szeparatizmus a cél

Négy erdélyi nagyváros, Kolozsvár, Temesvár, Nagyvárad és Arad polgármestere szombaton aláírta a Nyugat Szövetsége létrehozását rögzítő dokumentumot. Az alapító okiratot Temesváron Nicolae Robu temesvári, Emil Boc kolozsvári, Ilie Bolojan nagyváradi és Gheorghe Falcă aradi polgármester látta el kézjegyével. A polgármesterek hangsúlyozták, az általuk létrehozott szövetség nem törekszik "területi szeparatizmusra", és nem a bukaresti kormány ellen irányul, a cél az, hogy a célja, hogy európai uniós alapok lehívásával valós jólétet teremtsenek a régióban.

2018. december 05. szerda, 14:27

Törvény tiltja az iskolai erőszakot

Törvény tiltja az az iskolai sértést, megalázást és testi-lelki erőszakot, az erről szóló törvénytervezetet döntő házként fogadta el a szenátus. Ennek alapján az oktatási törvény kiegészült azzal a cikellyel, amely előírja az iskolai erőszak és megfélemlítés meghatározását és megelőzését. A fizikai erőszakot, valamint a csúfneveket, sértéseket, megalázást, tehát a lelki erőszakot tiltani és büntetni fogja az új törvény, és ezentúl az óvodától a líceumig intézkednek majd ellene.

2018. december 05. szerda, 14:26

Budapest rendezheti az atlétika vb-t

Budapest rendezheti az atlétika világbajnokságot 2023-ban – ezt Monte-Carlóban jelentette be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség. Magyarország először adhat otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének. A világbajnokság központi helyszíne a jelenleg tervezés alatt álló, 40 ezer ülőhelyes Nemzeti Atlétikai Központ lesz, melynek ideiglenes lelátói a vb után eltűnnek. A világbajnokság munkahelyeket teremt, több tízmilliárd forintnyi közvetlen és közvetett bevételt jelent a magyar gazdaságnak, a televízióban pedig több mint egymilliárdan is láthatják a magyar főváros legszebb arcát.

1. oldal / 1491
Ma 2018. december 12., szerda, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

Valutaárfolyamok

Hozzászólások