Keresés

Príma Rádió

stream
Itt vagy: Kezdőlap » Hírek
Hírek
2019. február 14. csütörtök, 12:54

Tanulmány készül a Hargita megyei lovaséletről

Számba veszik a Hargita megyei lovas sportban vagy lovas turizmusban tevékenykedő cégeket, egyesületeket, magánszemélyeket. A tanulmány célja átfogó képet kapni mindazokról, akik ezen a területen tevékenykednek. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség célja ugyanakkor beazonosítani azokat a szervezeteket, cégeket, magánszemélyeket, amelyek/akik érdekeltek lehetnek az ügynökség által felkutatott pályázati lehetőségek iránt. A tanulmány készítői várják ugyanakkor azon vendéglátóipari egységek jelentkezését is, akik tevékenységi körük bővítését tervezik és hajlandóak lennének lovas tevékenységeket is létrehozni, amennyiben pályázati forrásokhoz jutnának. A tanulmány ötlete annak nyomán született, hogy az elmúlt években egyre többen kaptak kedvet a lótartáshoz, a lovas sportokhoz. Cél: erősíteni a lovas turizmust és a lovas sportokat- írja közleményben a megyei tanács sajtószolgálata.

2019. február 13. szerda, 15:30

Babacsomag programot indít a Magyar Kormány

Babacsomag programot indít a határon túli magyar családok számára a Magyar Kormány. Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikai államtitkára kedden Budapesten bejelentette, hogy azok a külhoni magyar családok, amelyek 2018-ban a Köldökzsinór program keretében anyagi támogatást igényeltek, babacsomagot is kapnak, közel 6 600 csomaggal számolnak, erre a célra 120 millió forintot fordítottak.

2019. február 13. szerda, 15:29

Kevesebbet kapnak a hírszerzők

150 millió lejjel csökkentette a SRI költségvetését a parlament pénzügyi bizottsága. Nemcsak Román Hírszerző Szolgálattól, hanem a Külföldi Hírszerző Szolgálattól és a kormányőrségtől összesen 525 millió lejt vágott le a bizottság és ezt az összeget az egészségügyi minisztérium javára csoportosította át. A SRI helyettes vezetője 'riasztónak' nevezte a javasolt költségvetési módosításokat, és azt mondta, a költségvetési megvonásokkal az állampolgárok biztonsága kerül veszélybe.

2019. február 13. szerda, 15:28

Kövesit támogatja a Néppárt

Az Európai Néppárt támogatja Laura Codruța Kövesi volt korrupcióellenes főügyész európai főügyésszé való kinevezését. Az Európai Parlament legnagyobb frakciója, az Európai Néppárt elnöke azt nyilatkozta, hogy az európai főügyész kiválasztásakor a szakmai szempontoknak kell érvényesülniük és nem a politikai véleményeknek. Laura Coduța Kövesi egykori DNA-főügyész neve első helyen szerepel azon a szűkített listán, amely az Európai Ügyészség főügyészi tisztégére esélyes három jelölt nevét tartalmazza. Az intézmény várhatóan 2020-ban kezdi el tevékenységét.

2019. február 13. szerda, 15:26

Új vezetőedzője van a Vasas Feminának

Kinevezték a Vasas Femina női labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét. A román női labdarúgó-válogatott jelenlegi másodedzője, a brassói Andrási Alexandru Csaba fogja iránytani az együttest. Andrásinak 5 hónap plusz egy évre szól a megbizatása, az eddigi vezetőedző, Székely János másodedzőként segíti a munkáját. A tegnapi sajtótájékoztatón László Béla klubelnök elmondta, hogy nyolcvan sportolójuk van, akik kilenc versenykiírásban szerepelnek, tizenkét lány tagja a különböző korosztályos válogatottaknak. A Pro Licences edzőként dolgozó Andrási, aki játékosként az FC Brassóban, a Steauában, a Rapidban és a magyarországi Vácon is szerepelt, elmondta, hogy a bajnokságban a második hely megszerzése a céljuk, míg a Román Kupában döntőt akarnak játszani.

1. oldal / 1504
Ma 2019. február 17., vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Valutaárfolyamok

Hozzászólások