Keresés

Príma Rádió

stream
Itt vagy: Kezdőlap » Hírek
Hírek
2019. február 19. kedd, 14:54

Támogatják a juhtartókat

Támogatást biztosít az állam a juhtartó gazdáknak, mégpedig minden kilogramm értékesített gyapjú után egy lejt kaphatnak a gazdák. Az úgynevezett De minimis-támogatást március 28-ig lehet igényelni a megyei mezőgazdasági igazgatóságoknál. A kérésnek tartalmaznia kell az állatok számát, valamint a becsült gyapjú mennyiséget, amit értékesítésre szánnak. A gazdák gyapjúfeldolgozóknak, átvevő központoknak, illetve kereskedőknek is értékesíthetik a gyapjút. A támogatást a március 29. – szeptember 30. közötti időszakban eladott gyapjúmennyiségre adják.

2019. február 19. kedd, 14:52

Ellenőrzések vannak az álorvosok miatt

Az álorvos-botrány kirobbanása óta egy klinikát bezáratott, háromnak felfüggesztette a működési engedélyét, több mint 70 ezer lej értékben pedig bírságot rótt ki az egészségügyi minisztérium. Volt olyan, klinikaként feltüntetett intézmény, ahol nem zajlott orvosi tevékenység, több klinika felszereléséből hiányzott a személyzet tisztálkodásához és az eszközök sterilizálásához használatos, kötelezően előírt fertőtlenítőszer, illetve megfelelő személyzet sem volt. A szaktárca tájékoztatása szerint az ellenőrzési akciók folytatódnak.

2019. február 19. kedd, 14:50

Regisztrálni kell a pápalátogatásra

Online lehet majd regisztrálni a pápalátogatásra. A Székelyhon napilap szerint készül az az online felület, a pontifex.ro oldal, amelyet azért hoznak létre, hogy aki nem egy csoportban venne részt Ferenc pápa csíksomlyói látogatásán, az is tudjon regisztrálni. A regisztráció ingyenes lesz, és az a célja, hogy megkönnyítse a csíksomlyói nyeregben a szektorok kialakítását. A Gyulafehérvári Főegyházmegye arra kérte fel a római katolikus plébániákat, hogy szervezzék meg a csoportokat, amelyeket majd a főesperességek összesítenek és bejelentenek a honlapon.

2019. február 19. kedd, 14:48

Megnőtt a gyerekpénz összege

Elfogadta a kormány a gyermeknevelési pótlék március elsejétől történő növeléséről szóló sürgősségi rendeletet. Ezt a miniszterelnök jelentette be a keddi kormányülés elején. Viorica Dăncilă azt mondta, hogy a pótlék a 2 éves kor alatti gyerekek esetében 300 lejre, a 2 évesnél nagyobb gyerekek esetében pedig 150 lejre nő március elsejétől. A fogyatékkal élő gyermekek pótlékát szintén 300 lejre emelik.

2019. február 15. péntek, 13:43

Szeptember 9-én kezdődhet az új tanév

A szülőket, diákokat és pedagógusokat tömörítő Társadalmi Párbeszéd Bizottság javaslata szerint a következő iskolai év 2019. szeptember 9-én kezdődne és 2020. június 12-ig tartana. Mint ismert, az oktatási minisztérium kedden közzétette a 2019-2020-as tanév rendjéről szóló rendelettervezetet, amelyről a szaktárca csütörtökön egyeztetett a Társadalmi Párbeszéd Bizottsággal. A szülők, diákok és pedagógusok azt javasolják, hogy a minisztérium tervéhez képest egy héttel korábban kezdődjön és érjen véget a következő iskolai tanév. Ők is 35 hetes tanévben gondolkodnak. A bukaresti sajtó tájékoztatása szerint a tanügyminisztérium elfogadta a Társadalmi Párbeszéd Bizottság javaslatát. A tanév rendjét a szaktárca vezetőjének miniszteri rendeletben kell majd véglegesíteni.

2. oldal / 1506
Ma 2019. szeptember 21., szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Hozzászólások