Keresés

Príma Rádió

stream
Itt vagy: Kezdőlap » Príma Rádió » Rólunk

Rólunk

E-mail Nyomtatás PDF

Székelyudvarhely első rádiója – 87, 9 MHz – www.prima-radio.ro

A székelyudvarhelyi Príma Rádió 1997-ben indult. Próbajelleggel szeptemberben kezdte el a műsor szórását, napi egy óra zenével a 87,9 MHz-es frekvencián. Az első adást 1997. október 25-én reggel 6 órától sugároztuk.

Adáskörzete Udvarhelyszék, potenciális hallgatóinak száma több mint 100 000 fő. „Távhallgatóink" is vannak: rádiónk a világhálón keresztül is elérhető, hallgatható.

A napi 24 óra műsoridőből 24 óra magyar nyelvű adással jelentkezünk.

 

MŰSOROK

Műsorstruktúráját tekintve Székelyudvarhely első rádiója kereskedelmi adó, jelentős közszolgálati szerepet vállalva fel – annak ellenére, hogy ebben az anyagiak diktálta, felgyorsult, globalizálódó világban nem divat ez. Mindezek ellenére a Príma Rádió vezetősége és szerkesztősége e mellett döntött. Mert nekünk fontos a hagyományápolás, fontos az értékőrzés, s talán még fontosabb az értékteremtés. Az elmúlt években a Príma Rádiónál mindenki ezen munkálkodott: szolgálni a közt, és értéket teremteni. Munkatársainknak számít, hogy hol és hogyan élünk, fontos nemzeti öntudatunk, fontos a magyarságunk.

Ha másképpen közelítjük meg: a Príma Rádió csapatszellemen és ugyanakkor az egyéni kreativitáson, önmegvalósításon alapuló vállalkozás.

Műsorrácsunk elkészítésénél figyelembe vettük a különböző közvélemény-kutatások, felmérések eredményeit, a hallgatóság elvárásait is.

Számos szerkesztett adásunk , ezeken belül számtalan rovatunk van.

Célközönségünk széles ízlés- és korkategóriából kerül ki.

MUNKATÁRSAK

Színes a felhozatal: a szerkesztőtársak között akad pap, több tanár, pszichológus, szociológus, közgazdász, PR-szakember, író, diák, színész, dramaturg, turisztikai szakember, orvos, s természetesen (elektronikus és írott sajtóban is dolgozó) újságíró is.

Több korábbi munkatársunk (főleg az ifjúsági műsorok szerkesztői) újságíró és kommunikáció szakra sikeresen felvételizett, így elmondhatjuk: rádiónk egyfajta népszerűsítő és előképző szerepet is betölt a régióban.

Bevett gyakorlat miszerint kommunikáció szakos egyetemi hallgatóknak lehetőséget biztosítunk a gyakorlati idő letöltésére a Príma Rádiónál.

EGYÜTTMŰKÖDÉS MÁS RÁDIÓKKAL

Hazai és nemzetközi színtéren számos rádió szerkesztőségével állunk kapcsolatban.

SAJTÓTÖRTÉNETI PILLANAT: UDVARHELYRŐL SZÓLT A KOSSUTH

2005. március 14.: a Kossuth Rádió a Príma Rádió stúdiójából jelentkezett. A félórás élő műsort már régen tervezte Magyarország legrégebbi közszolgálati rádiója.

SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉSEK

Munkatársaink időközönként szakmai továbbképzéseken vesznek részt. Kapcsolatban vagyunk a Magyar Rádió, valamint a Lánchíd Rádió nemzetközi szinten elismert munkatársaival, az elmúlt években úgy Budapesten, mint Székelyudvarhelyen több alkalommal beszédtechnika és adásszerkesztő tanfolyamokon gyarapítottuk tudásunk.

„MELLÉKRENDEZVÉNYEK"

A székelyudvarhelyi Príma Press Kft. 2012-ben immár huszadik alkalommal szervezte meg a Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítást és Vásárt. A rendezvénysorozat tulajdonképpeni célja a város és környéke gazdasági életének fellendítése. Lehetőséget szeretnénk biztosítani a termelőknek, szolgáltatóknak, forgalmazóknak, szakembereknek a különböző tevékenységi körök megismertetésére, s a hazai és külföldi cégek közötti partnerkapcsolatok kialakítására, fejlesztésére.

A rendezvény keretén belül évről évre sor kerül a Borfesztiválra is, ugyanakkor az Őszi Vásárt üzleti konferenciákkal színesítjük, ahol rangos meghívottak tartanak előadásokat különböző témakörökben. Vannak, akik a vásárlátogatás és a tartalmas kikapcsolódás mellett másfajta szórakozásra is vágynak, rájuk is gondoltunk: előadóknak, zenekaroknak biztosítunk fellépési lehetőséget a rendezvénysorozat keretén belül.

Az évről évre egyre nagyobb számban megjelenő kiállító és látogató bizonyítja, hogy az Őszi Vásár napjainkban a térség legrangosabb gazdasági eseménye.

A fentieken kívül számtalan koncertet, kulturális rendezvényt, karitatív akciót szerveztünk/támogattunk, ugyanakkor bekapcsolódtunk a jelesebb napok rendezvényeibe, és különkiadásokkal jelentkeztünk.

(Árvíz – A Príma Rádió munkatársai a 2005-ös, több halálos áldozattal járó udvarhelyszéki árvíz első perceitől folyamatosan élő adásban koordinálták a mentést, majd az adományok elosztását. A rádiósok nemcsak mikrofonon keresztül, hanem személyesen is részt vettek a mentési, majd szétosztási munkálatokban.)

ELISMERÉSEK

Az intézményektől, magánszemélyektől, hallgatóktól kapott pozitív visszajelzéseken kívül több alkalommal hivatalos, szakmai elismerésben is részesítették munkaközösségünket.

SAJTÓBAN VALÓ SZEREPLÉS

Viszonylag rendszeresen (pozitív hangvételű írásokban) szerepel intézményünk vagy munkatársaink neve úgy a helyi és a széki, mint az országos és nemzetközi írott és elektronikus sajtóban.

KOMMUNIKÁCIÓ

Nemzetközi, országos, regionális és helyi intézményekkel, szervezetekkel alakítottunk ki kapcsolatokat, amelyeket folyamatosan ápolunk.

Állandó kapcsolatban vagyunk hazai és nemzetközi internetes portálokkal is, sokan kérelmezték híreink használatának jogát.

Ugyanakkor erdélyi és anyaországi magyar rádiókkal is felvettük a kapcsolatot, jegyeznek a médiapiacon.

HONLAP

www.prima-radio.ro

Naprakész, naponta többször frissített honlapunk van.

ONLINE

„Távhallgatóink" is vannak: 2004-től rádiónk a világhálón keresztül is elérhető. 2008 telétől változtatásokat eszközöltünk e tekintetben is: webrádiónk nagyon jó minőségben (128 kbps!), sztereóban fogható, több százan tudnak egyszerre hallgatni neten keresztül is (http://live.prima-radio.ro:8000 – a honlapunkról is egy kattintás: www.prima-radio.ro).

Ennek nagy a hozadéka: a világ minden részéről hálálkodó levelek érkeznek postaládánkba. A levélírók többsége kiemeli: nagyon fontos a szülőföldjüktől távol élő embereknek, hogy a világ bármelyik részében is legyenek, itthoni hangokat, híreket halljanak – rádiónk az effajta kapcsolattartásban is szerepet vállal.

KÉPÚJSÁG – PRÍMATEXT

Rádiónk 2008-ban, karácsonyi ajándékként egy új szolgáltatással, KÉPÚJSÁGGAL lepte meg a hallgatókat!

2008. december 23-tól PRÍMATEXT néven híreket, magazin jellegű írásokat, hirdetéseket stb. olvashatnak képújságunkon, miközben a Príma Text hangjaként, a televízión keresztül a Príma Rádiót hallgathatják.

Technikai adatok:

UPC-kábelrendszer – alapcsomag

NextGen kábelrendszer - alapcsomag

A Príma Rádió mellett képújságunk kiemelten a helyi közélettel foglalkozik, tájékoztatva a nézőket az őket érintő történésekről. A Príma Text a helyi UPC-kábelrendszeren keresztül Udvarhelyszéken közel 12 000 háztartásba jut el.

Televíziónk képújság-szolgáltatását folyamatosan, a nap 24 órájában sugározzuk. Itt a közérdekű és naprakész információk, aktuális hírek, sport, magazin jellegű írások mellett helyet kapnak a reklámok, állás-, ingatlan- és apróhirdetések is. Hirdetőinknek lehetősége nyílik, hogy rajtunk keresztül nemcsak Székelyudvarhelyen, hanem több környékbeli településen is megjelentessék nálunk feladott hirdetéseiket. Tehát segíthetünk abban is, hogy megmutassa termékeit, szolgáltatásait a régióban.

REKLÁM

A Príma Rádió reklámbevételekből tartja fenn magát, így különösen fontos, hogy partnereink elégedettek legyenek a szolgáltatásainkkal. A megrendelés számunkra megtiszteltetés, az irántunk tanúsított bizalom jele.

Felméréseink alapján ismerjük, mikor milyen célcsoportot tudunk a leghatékonyabban elérni, így megtervezzük az ideális reklámot – ezáltal az erre költött összeg tervezetten, hatékonyan éri el a célcsoportot.

A Príma Rádió nemcsak reklámfelületet nyújt ügyfeleinek, hanem ingyenes tanácsadást is arra vonatkozóan, hogy az adott terméket/szolgáltatást hány másodpercben, milyen idősávban és milyen gyakorisággal érdemes reklámozni, hogy a megfogalmazott üzenet eljusson a célközönséghez. Ennek érdekében folyamatos felméréseket végzünk arról, hogy kik hallgatják a műsorainkat, hogy milyenek a hallgatói szokások, illetve milyen életmód-változások érezhetők. Így – az ügyfél által megszabott költségkereten belül – a lehető leghatékonyabb rádióreklám-kampány megtervezését és kivitelezését tudjuk vállalni.

SZOLGÁLTATÁSAINK

A megrendelés számunkra megtiszteltetés, az irántunk tanúsított bizalom jele. Ügyfeleink számítanak tapasztalatainkra, költségtakarékos tanácsainkra, ezért olyan reklámkampányokat dolgozunk ki, melyek a lehető legkisebb költségvetéssel érik el a kívánt célt.

Médiamix összeállítása, médiavásárlás

Hangreklám készítése (reklámspot)

Hangreklám bejátszása

Reklámriport, rekláminterjú készítése

PR-szempontú műsortámogatási lehetőség

Reklámjáték

Apróhirdetések

KAPCSOLATTARTÁS

0266 218 112

Ma 2019. december 08., vasárnap, Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.